“Logo fodi de kroon”

Hoe ben ik er op gekomen?

Info:

Fodi de Kroon is een fotoclub van 20 leden. Ze zitten gevestigd in C.C de kroon (Vandaar dus ook de naam Fodi de Kroon.) in Bocholt. Het woord Fodi staat voor Foto en Dia. Het is dus een vereniging die al heel lang bestaat van 1985. Vroeger werd dus de foto’s nog zelf helemaal in de donkere kamer ontwikkeld. Fodi de kroon fotograferen zo wat alles van natuur over architectuur tot portret in de studio.

Met deze informatie ben ik zowat aan de slag gegaan. Heb dus gekozen voor het centrale gedeelte voor het typische fototoestel met een kroontje op (verwijzend naar Fodi de kroon). Maar ik wou niet het typische logo maken rond fototoestel en het kroontje. Dus ben ik wat verder gaan zoeken in de fotografie. Toen ben ik opgekomen op de diafragma (is een scherptestel frame in het toestel) En heb deze samen met het fototoestel verwerkt. Heb deze dan wat meer gestileerd. En het verschillende kleurtjes gegeven. Het groen/blauw van de natuur. Het rood verwijzend naar vroeger. Daar werden de foto’s ontwikkeld met rood licht. Dan hebben we nog oranje. Oranje heb ik altijd geleerd dat het voor creativiteit staat. Aangezien fotografie creativiteit vraagt. Heb ik er dit ook mee onverwerkt. 

Hoe ben ik er op gekomen?

Info:

Fodi de Kroon is een fotoclub van 20 leden. Ze zitten gevestigd in C.C de kroon (Vandaar dus ook de naam Fodi de Kroon.) in Bocholt. Het woord Fodi staat voor Foto en Dia. Het is dus een vereniging die al heel lang bestaat van 1985. Vroeger werd dus de foto’s nog zelf helemaal in de donkere kamer ontwikkeld. Fodi de kroon fotograferen zo wat alles van natuur over architectuur tot portret in de studio.

Met deze informatie ben ik zowat aan de slag gegaan. Heb dus gekozen voor het centrale gedeelte voor het typische fototoestel met een kroontje op (verwijzend naar Fodi de kroon). Maar ik wou niet het typische logo maken rond fototoestel en het kroontje. Dus ben ik wat verder gaan zoeken in de fotografie. Toen ben ik opgekomen op de diafragma (is een scherptestel frame in het toestel) En heb deze samen met het fototoestel verwerkt. Heb deze dan wat meer gestileerd. En het verschillende kleurtjes gegeven. Het groen/blauw van de natuur. Het rood verwijzend naar vroeger. Daar werden de foto’s ontwikkeld met rood licht. Dan hebben we nog oranje. Oranje heb ik altijd geleerd dat het voor creativiteit staat. Aangezien fotografie creativiteit vraagt. Heb ik er dit ook mee onverwerkt.